Anasayfa Hakkımızda Ürünlerimiz
Faaliyet Alanlarımız İK İletişim
sardalya

Sardalya
(Sardina pilchardus)

Sardalya veya sardalye, Clupeidae familyasından ticarî değeri yüksek bir balık türüdür. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır. Solungaç kapakçıklarının kiremitvari dalgalı gümüşlü olması ve vücudunun yanlarında sıra halinde siyah noktaların bulunması karakteristik özelliğidir. 10–25 cm. arasında boyları değişmektedir. Sağlık için önemli bir yağ asidi olan sardalya Omega 3 açısından çok zengindir.

Besin Değerleri

1 adet (20 gr.) pişmiş sardalya 28 kaloridir. Pişmiş sardalyanın 100 gramı 22,95 gram protein, 5,99 gram yağ içermektedir. Sardalya, orta yağlı bir balık türüdür. Protein, Omega 3, demir, fosfor, potasyum ve çinko açısından zengindir.

Diğer Ürünlerimiz

Levrek

Ürünü İncele

Çipura

Ürünü İncele

Türk Somonu

Ürünü İncele

Alabalık

Ürünü İncele

Mezgit

Ürünü İncele

Palamut

Ürünü İncele

Granyöz

Ürünü İncele

Hamsi

Ürünü İncele

Uskumru

Ürünü İncele

Karides

Ürünü İncele

Kalamar

Ürünü İncele

Somon

Ürünü İncele

Lüfer

Ürünü İncele

İstavrit

Ürünü İncele

Tombik

Ürünü İncele

Kolyoz

Ürünü İncele

Akya

Ürünü İncele

Kupes

Ürünü İncele

Barbun

Ürünü İncele

Mezgit

Ürünü İncele

Ahtapot

Ürünü İncele

Kırmızı Karides

Ürünü İncele

Mantis Karidesi

Ürünü İncele

Kerevit

Ürünü İncele