Anasayfa Hakkımızda Ürünlerimiz
Faaliyet Alanlarımız İK İletişim
turk-somonu

Türk Somonu
(Oncorhynchus mykiss)

Bilimsel adı Oncorhyncus mykiss olan Gökkuşağı alabalıkları Salmonidae familyasında olup barajlarda, göllerde, denizlerde istenilen boy ve kilolarda yetiştirilebilmektedir. Bu balıklar anadrom balıklardır, yani göçmenlerdir. Tatlı suda doğup hayatının birçoğunu denizlerde geçirmektedirler. Üreme dönemlerinde ise yine tatlı suya dönerler. Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, su ürünleri üretici birliklerinin talepleri doğrultusunda 2018 yılında başlatılan bir proje ile Türkiye’de üretilen ve ihracatı yapılan bu türlerinin ticari isimlerinin “Türk Somonu” olarak adlandırılmasına karar verilmiştir.

Ülkemizdeki denizlerimizden Karadeniz’imiz bu balıkların yaşam döngüsü için iyi bir ortamdır. Tatlı suda 400-500 gr ağırlığına gelen alabalıklar deniz ortamında kafeslere alınırlar. Burada büyüme ve gelişmeye devam ederler. Tatlı sudan deniz suyuna geçiş sırasında vücutlarında çeşitli değişiklikler meydana gelmektedir. Görünümlerinin yanı sıra lezzetleri de olumlu olarak etkilenmektedir.

Enerji ve Besin Değerleri

Enerji
Karbonhidrat
Protein
Yağ
Doymuş Yağ Asitleri
Tekli Doymamış Yağ Asitleri
Çoklu Doymamış Yağ Asitleri
Tuz
141 kcal / 594 kJ
%3,54
%20,59
%5
%1,25
%1,39
%2,36
0

Diğer Ürünlerimiz

Levrek

Ürünü İncele

Çipura

Ürünü İncele

Alabalık

Ürünü İncele

Mezgit

Ürünü İncele

Sardalya

Ürünü İncele

Palamut

Ürünü İncele

Granyöz

Ürünü İncele

Hamsi

Ürünü İncele

Uskumru

Ürünü İncele

Karides

Ürünü İncele

Kalamar

Ürünü İncele

Somon

Ürünü İncele

Lüfer

Ürünü İncele

İstavrit

Ürünü İncele

Tombik

Ürünü İncele

Kolyoz

Ürünü İncele

Akya

Ürünü İncele

Kupes

Ürünü İncele

Barbun

Ürünü İncele

Mezgit

Ürünü İncele

Ahtapot

Ürünü İncele

Kırmızı Karides

Ürünü İncele

Mantis Karidesi

Ürünü İncele

Kerevit

Ürünü İncele